Ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19

Spoštovani člani, tečajniki in obiskovalci Konjeniškega kluba Strmol!

V skladu s trenutnimi razmerami glede širjenja bolezni COVID-19 in ukrepi, ki jih je sprejela Vlade RS Slovenije za zajezitev širjenja virusa, ki povzroča navedeno bolezen, smo v Konjeniškem klubu Strmol sprejeli naslednje ukrepe:

1) Obvezno nošenje maske v Konjeniškem klubu Strmol pri izvajanju vseh aktivnosti kluba.
2) Obvezno razkuževanje rok pred vstopom v notranje prostore kluba in obvezno razkuževanje rok pred pričetkom dela s konji.
3) Obvezno razkuževanje opreme kot je sedlo, vajeti, biči, zaščitna sredstva pri jahanju in drugo.
4) Do preklica se vsi tečaji izvajajo za posamezne udeležence, v razmerju ena na ena. Izjema sta lahko otroka iz iste družine ob upoštevanju vseh navedenih ukrepov.
5) Na izvajanje tečajev lahko pridejo izključno zdrave osebe (ne glede na rezultat morebitnega testa za boleznijo COVID-19).
6) Praznovanja rojstnih dnevov v okviru programa kluba se do nadaljnjega ne izvajajo.
7) Klub obiskujte samo, ko je nujno potrebno zaradi dela s konji in zagotavljanja njihove oskrbe ter samega vzdrževanja in poslovanja Konjeniškega Kluba Strmol.
8) Navodila za vzdrževalne ekipe: obvezno razkuževanje orodja in opreme 1 x tedensko. Po vsakem jutranjem dežurstvu razkužijo kljuke, vrata, orodje (vile, ročaji od samokolnice) in druge površine.
9) Vljudno opozarjanje obiskovalcev in drugih članov na spoštovanje ukrepov Konjeniškega kluba Strmol.
10) Nenajavljeni obiskovalci nimajo vstopa v notranje prostore kluba.
11) Člani kluba lahko obiskujejo klub z masko, razkužiti morejo stvari in površine, ki so jih uporabljali, ko odhajajo. Max št. oseb v 1 prostoru = 1 oseba oz. skupno gospodinjstvo. Sočasno med hlevarjenjem se lahko 1 oseba zadržuje v kovačnici, 1 oseba v klubskih prostorih.

12) Uporaba posode za hrano in pijačo je strogo prepovedana. Voda se lahko nalije v svojo flaško in nato odnese. Pijejo jo lahko le na zunanjih površinah, ko so na varnostni razdalji. Začasno se ukine uporaba kuhinje.

Vse člane, obiskovalce, tečajnike in prijatelje Konjeniškega kluba Strmol naprošamo, da upoštevajo navedene ukrepe ter pripomorejo k zajezitvi širjenja bolezni, da se bomo kmalu ponovno lahko družili z našimi konji v polnem obsegu.

                                                                                                                                                                                                 Konjeniški Klub Strmol