O klubu

Konjeniški klub Strmol v Rogatcu deluje kot društvo. Aktivnosti izvaja skozi prizmo prostovoljnega dela ljubiteljev konj iz lokalne skupnosti in bližnje okolice. Če te veseli delo s konji in druge oblike družbeno koristnega dela, te vabimo, da se nam pridružiš, postaneš član društva ter pridobiš veliko neformalnega znanja, družbenih kompetenc in socialnih veščin.

Konjeniški klub Strmol v svoji osnovni dejavnosti organizira šolo jahanja, pripravo in opravljanje izpitov Jahač 1 in Jahač 2, izobraževanje za tekmovalno licenco, športne treninge (dresura), vodeno jahanje, samostojno jahanje v maneži, jahanje oseb s posebnimi potrebami, terensko ježo po urejenih konjeniških poteh za izkušene jahače, najem boksa in oskrbo za konja, rehabilitacijo konj, izobraževanja, poletne tabore za otroke, zabavno-poučne izlete za člane, dobrodelne prireditve in  druge dogodke. 

V klubu je na voljo infrastruktura, ki omogoča tekmovanja v dresurnem jahanju, tekmovanja v vodenem jahanju, konjeniške igre in druge aktivnosti, poleg tega pa še 7 urejenih konjeniških poti različnih zahtevnosti in dolžin, ki nudijo odlično terensko ježo z razglednimi točkami, ježo po neokrnjenih bukovih gozdovih Donačke gore, vse do doline reke Sotle, po poteh med polji, po vaseh in mimo turističnih znamenitosti. Tako boste okolico konjušnice, ki služi kot postojanka, napajališče in informativna točka, spoznavali na konjskem hrbtu ali pa samo kot sprehajalci. Izvajamo tudi intenzivna izpopolnjevanja za vas ali vašega konja, posamično ali kot del izobraževalnega vikenda, z delom na tleh ali kot trening za pripravo na prva tekmovanja v dresuri ali vodenem jahanju. Dobrodošli ste tudi kot sprehajalci in občudovalci konj.

Konjeniški klub Strmol sodeluje tudi pri organizaciji dogodkov v lokalni skupnosti, zato ne zamudite pestrega dogajanja. Grajsko dvorišče obnovljenega srednjeveškega dvorca Strmol v Rogatcu je ob številnih priložnostih in prireditvah popestreno s konji in jezdeci iz Konjeniškega kluba Strmol kot so: poroke, slavnostni dogodki, noč čarovnic in sprejem Božička pri Grajski pristavi. Podrobnosti o aktivnostih društva preverite na naši spletni strani pod zavihkoma novice in ponudba, verjamemo, da boste zase našli marsikaj zanimivega zato toplo vabljeni.

Konjeniški klub Strmol ima sprejet svoj statut po katerem deluje, pri delu z in v bližini konjev pa so zelo pomebni tudi hišni red in pravila, ki jih morajo upoštevati vsi člani, tečajniki, prostovoljci in obiskovalci kluba.